Reikia papildomo pardavimų vadybininko? O gal tiesiog naujo CRM?

Sėkmingą organizacijos gyvavimą lemia trys faktoriai: pinigai, laikas ir darbuotojai. Kiekvieną iš jų tikslingai mokėti valdyti yra būtina. Patyrusio ir motyvuoti mokančio vadovo įtaka lemia daug, tačiau gyvenant technologijų amžiuje, kuomet vis labiau populiarėja work from home kultūra mobili darbuotojų rodiklių (KPI) sekimo sistema gali padėti ne tik valdyti darbuotojų veiklą, bet ir taupyti laiką, o svarbiausia – pinigus. Šiuo atveju CRM gali puikiai pasitarnauti organizacijai, ne tik kaip klientų duomenų valdymo sistema, bet ir atlikti darbuotojų veiklos rodiklių matavimo, pardavimo valdymo ar intraneto funkcijas.

CRM. Kas tai?

CRM (angl. customer relations management) santykių su klientais valdymas šiandien apima daug platesnę sąvoką nei tik kontaktinės informacijos kaupimą. CRM sistema padeda pagerinti santykį tarp kliento ir įmonės,  automatizuodama į vartotoją orientuotus procesus ir suteikdama gilias įžvalgas,  padeda stebėti pardavimų analizę, kaupia bei kategorizuoja klientų duomenis, kurie yra prieinami visiems įmonės darbuotojams. Per pastaruosius metus CRM sistemų naudojimas įgavo didesnį pagreitį ir nuolatos yra papildomas naujomis funkcijomis. Per ateinančius metus CRM rinkai yra prognozuojamas net 36,5 mlrd. JAV dolerių augimas.

Pardavimai. Norint įvykdyti sėkmingą pardavimą, pirmiausia reikia gerai pažinti savo klientą. Šiuo atveju CRM sistema padės pažinti klientą, nustatyti jo lūkesčius bei atpažinti, kuris sandoris iš tiesų yra pelningas. Todėl vartotojo pažinimas bei į klientą, o ne į produktą orientuotas pardavimas gali atnešti sėkmę, garantuoti kliento pasitenkinimą bei ugdyti jo lojalumą. Galiausiai, naudodamiesi užimtumo ataskaitomis, lengviau galėsite sekti pardavimo vadybininkų darbą –  stebėti darbuotojo užimtumą bei rezultatus. Tai dar labiau padės skirstant bei optimizuojant užduotis bei leis vadovui objektyviai vertinti darbuotojų rezultatus.

Kliento duomenys. Kliento informaciją CRM sistema suskirsto pagal skirtingas kategorijas, kurią valdyti galima pagal savo poreikius: priskirti atsakingus asmenis, eksportuoti sąrašus ar peržvelgti susirašinėjimo istoriją. Taigi, CRM pagalba kaupiama bei analizuojama informacija suteikia gilias įžvalgas apie kliento kelionę su pasirinkta įmone nuo starto iki finišo. Informacija yra atvira bei prieinama darbuotojams, todėl taip yra išvengiama diskomunikacijos ar užduočių dubliavimosi tarp pardavimo vadybininkų.

Bendravimas. CRM gali atstoti intranetą bei sukurti vidinį įmonės socialinį tinklą, kuris taps dar vienu įrankiu. Darbuotojai lengviau dalinsis skubia informacija, įžvalgomis bei pasiūlymais vystant įmonės idėjas.

Integracija ir mobilumas. Sistema yra lengvai integruojama į jau esamą programinę įrangą ir sinchronizuojasi kartu su el. paštu, Google programomis, apskaitos sistemomis bei mobiliaisiais prietaisais. Kiekvienas pardavimų vadybininkas privalo turėti CRM prieigą savo išmaniąjame telefone. „GetApp“ atlikti tyrimai tai tik patvirtina: net 75 proc. apklaustų darbuotojų tikrinasi darbinę informaciją savo telefonuose bent kartą per dieną, todėl kasdienių darbų atlikimas mobiliąjame telefone suteikia darbuotojams lankstumo bei sutaupo daug laiko. 

mm

Abe Dearmer

Abe has a vast experience running multiple SaaS companies and is an expert on all things Sales, Marketing and SEO.

Sales CRM Blog

A Sales CRM that keeps you well
organised.

Free 14-day trial

Try now

SUBSCRIBE
TO TEAMGATE BLOG

be the first one to get the newest industry updates

LEARN MORE ABOUT THESE TOPICS